Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Εξοπλισμός



Το τμήμα αυτό έχει σκοπό να παρέχει στον αρχάριο αλλά και στον πεπειραμένο τοξότη, κάποιες πληροφορίες για τους διαφορετικούς διαθέσιμους τύπους εξοπλισμό. Όπως και σε όλο τα άλλα αθλήματα,  οι πληροφορίες αυτές μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα θα θεωρούνται μη εκσυγχρονισμένες καθώς η πρόοδος δε σταματά και συνεχώς σχεδιάζονται τόξα που είναι: καλύτερα, ελαφρύτερα, ισχυρότερα, με καταλληλότερα υλικά και υλικά που συγχωρούν.
Αυτό που ελκύει πλέον μετρικούς τοξότες δεν είναι να πετύχουν τα καλύτερα αποτελέσματα (σκορ), αλλά να έχουν τον καλύτερο εξοπλισμό - το λαμπρότερο riser,, τα ακριβότερα ελάσματα, κι το φαινομενικά πιο περίπλοκο στόχαστρο. Το "techno archer" πολλαπλασιάζονται στη γραμμή, αλλά όλοι οι τοξότες πρέπει να θυμούνται ότι άσχετα με το τι ρίχνουμε, το βέλος θα καταλήξει εκεί που το ρίχνουμε, και οι περισσότερες εγκαταστάσεις (setup) εξοπλισμού απέχουν κι είναι πάνω από τις ικανότητες των ιδιοκτητών τους από άποψη ακρίβειας και συνέπειας. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής: Θα ρίξουμε καλύτερα με έναν σταθεροποιητή multirod, ένα carbon riser και carbon/foam limbs? Πιθανά αυτό να ισχύει σε ένα μικρό βαθμό, αλλά στο τέλος της μέρας αυτά τα αντικείμενα κάνουν μόνο τη διαφορά σε ένα καλό τοξότη. Η βελτίωση του στησίματος και της τεχνικής θα παράγει ένα πιο δραματικό αποτέλεσμα π’ ότι το να «παίζετε» με νέα «παιχνίδια».

Θα πρέπει να πούνε ότι η τοξοβολία είναι τόσο ένα παιχνίδι μυαλού όσο και φυσικής , και για το λόγο αυτό οτιδήποτε μπορεί να αυξήσει της αυτό-εμπιστοσύνη είναι αποδεκτό και καλό.  Εάν όντας αγοράζοντας ένα υπέρ σύγχρονο νέο τόξο θα σας κάνει να νιώθετε καλά, τότε αγοράστε ένα, αλλά θυμηθείτε, δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το αγοράσετε ένα τέλειο εξοπλισμό και να μην μπορείτε να ρίξετε καλύτερα. ΤΟ ΤΟΞΟ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΟΞΟΤΗ. 
Ανατρέξτε στο ολυμπιακό, στο σύνθετο τόξο στα βέλη.

Οι αρχάριοι θα αντιμετωπίσετε πρόβλημα στην κατανόηση των τεχνικών όρων, αλλά αυτό θα είναι μόνο την αρχη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου